Акция „Рано рани. Стани магистър“

Акция

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий" предлага за първи път на своите кандидат-магистри възможността за  ранно запазване  на място в една предпочитана МАГИСТЪРСКА програма (специалност) с гаранции от Университета за по-късно записване.

От запазването на място могат да се възползват:

 1. Всички кандидати, които имат завършено висше образование, или
 2. Всички кандидати, на които им предстои завършване на висше образование през 2021 г.

Запазването на място по aкция „РАНО РАНИ. СТАНИ МАГИСТЪР ” ще продължи до 11 юни 2021 г.

Във връзка с ограничаването на опасността от разпространение на COVID-19 и спазването на всички противоепидемични мерки запазването на място в една предпочитана специалност става само ЕЛЕКТРОННО чрез подаване на заявление на http://zm.uni-vt.bg  и внасяне на такса от 60,00 лв. за участие в кандидатстудентския прием и класиране. За определени магистърски програми, в които е предвиден входен изпит се заплаща допълнителна такса от 30,00 лв., вж. Приложение 1

Университетът дава гаранции, че:

 • Мястото на кандидатите, които имат диплома за придобито висше образование ще се пази до 23 юли 2021 г. вкл. Тези кандидати следва да се запишат в предпочетената магистърска програма в периода от 19 до 23 юли 2021 г., вкл. и след полагане на входен изпит, тест или събеседване за определени специалности, посочени в Приложение 1;
 • Мястото на кандидатите на които им предстои завършване на висше образование през текущата 2021 г. ще се пази до 8 октомври 2021 г. вкл. Тези кандидати следва да се запишат в предпочетената магистърска програма в периода от 4 до 8 октомври 2021 г., вкл. и след полагане на входен изпит, тест или събеседване за определени специалности, посочени в Приложение 1.

vnimanieАко до посочените крайни срокове кандидатът не се запише, защото не отговаря на условията за прием в магистърски програми (успех от диплома за завършена степен на висше образование, не по-малък от "добър (3,50)" или на изискванията за прием в определени специалности), или защото е променил желанието си, мястото му се обявява за свободно, а внесената такса от 60,00 лв. не се възстановява.

За подаването на заявление за запазване на място е необходимо да:

  1. Направете в електронната платформа https://zm.uni-vt.bg/ регистрация посредством валидни лични данни и валиден адрес на електронната Ви поща.
  2. Потвърдете регистрацията с получения код за достъп в електронната Ви поща (ако не сте получили такъв, моля, проверете и в СПАМ). При възникнали проблеми се обадете на телефон 062/618 204 или на моб. +359 882 351 369.
  3. Изберете желаната от Вас специалност в съответната форма на обучение и такса от списъка. Имате възможност само на ЕДНО ЖЕЛАНИЕ.
  4. Прикачете копие на дипломата за висше образование или уверение, ако Ви предстои дипломиране през 2021г, с които кандидатствате във формат PNG или JPG и ги изпратете на емейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

   Ще получите потвърждение в електронната система за избора на специалност и дипломата/уверението Ви.

  5. След потвърждение в електронната система, направете плащане на таксата за участие в кандидатстудентския прием и класиране по банков път, като прикачите копие на платежното нареждане във формат PNG или JPG на емейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. в рамките на един работен ден.

Таксата се заплаща в клоновете на АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ АД:
Банкова сметка (IBAN): BG50 BUIN 7001 3152 5000 16
BIC на банката: BUINBGSF
Титуляр на сметката: ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”

Ако сте преминали успешно горните стъпки ще получите потвърждение за запазеното място по акция "РАНО РАНИ. СТАНИ МАГИСТЪР" в електронната система.

Запазването на място ще продължи до 11 юни 2021 г. Информацията за оставащите свободни места се обновява периодично.

Обявените бройки за запазване на място са само част от капацитета на Университета за прием на студенти за учебната 2021–2022 г.

За повече информация можете да се обадите и на телефон 062/618 204 или на моб. +359 882 351 369.

 

Великотърновски университет - Лого 3

Ако имате допълнителни въпроси, се свържете с нас:

ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" - Дирекция "Магистърски програми"

тел.: (062) 618 204

GSM: 0882 351 369

email: magistar@ts.uni-vt.bg

Можете да се свържете с нас и чрез формата за контакт