Акция „Рано рани. Стани магистър“

Акция

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ съобщава на своите кандидат-магистри, че от  22 април 2024 г.  предоставя възможността за ранно запазване на място в една предпочитана МАГИСТЪРСКА програма (специалност) от списъка, с гаранции от Университета за по-късно записване. От запазването на място могат да се възползват всички кандидати, които са завършили висше образование или на които им предстои завършване на висше образование през 2024 г.

Запазването на място по aкция „РАНО РАНИ. СТАНИ МАГИСТЪР ” ще продължи до 31 май 2024 г.

Запазването на място в една предпочитана специалност става само ЕЛЕКТРОННО чрез подаване на заявление на zm.uni-vt.bg и внасяне на такса от 70,00 лв. за участие в кандидатстудентския прием и класиране. За определени магистърски програми, в които е предвиден входен изпит се заплаща допълнителна такса от 40,00 лв. (вж. ТУК)

За да запазите място по АКЦИЯ „РАНО РАНИ“ ­– ОТКРИЙ НОВИ ХОРИЗОНТИ. СТАНИ МАГИСТЪР 2024 е необходимо:

  1. Направете регистрация в електронната платформа zm.uni-vt.bg чрез валидни лични данни и валиден адрес на електронната Ви поща.
  2. Потвърдете регистрацията с получения код за достъп в електронната Ви поща (ако не сте получили такъв, моля, проверете и в СПАМ). При възникнали проблеми се обадете на телефон 062/618 204 или на моб. +359 882 351 369.
  3. Изберете желаната от Вас специалност в съответната форма на обучение и такса от списъка. Имате възможност само на ЕДНО ЖЕЛАНИЕ.
  4. Изпратете на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. прикачено копие на Вашата диплома за висше образование или копие на уверение, ако Ви предстои дипломиране през 2024 г., във формат PNG или JPG.
  5. Ще получите потвърждение в електронната система (а не на имейла, с който сте се регистрирали) за избора на специалност и дипломата/уверението Ви.

  6. След полученото потвърждение в електронната система направете плащане на таксата за участие в кандидатстудентския прием и в класирането по банков път и изпратете отново на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., в рамките на един работен ден, копие на платежното нареждане във формат PNG или JPG.

Таксата се заплаща чрез банков превод по сметката на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“:
Банкова сметка (IBAN): BG47 UNCR 7000 3124 8596 56
BIC на банката: UNCRBGSF
Титуляр на сметката: ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”

Ако сте преминали успешно горните стъпки ще получите потвърждение за запазеното място по акция "РАНО РАНИ. СТАНИ МАГИСТЪР" в електронната система (а не на имейла, с който сте се регистрирали).

Университетът дава гаранции, че:

 • Мястото на кандидатите, които имат диплома за придобито висше образование ще се пази до 31 юли2024 г. вкл. Тези кандидати следва да се запишат в предпочетената магистърска програма в периода от 27 до 31 юли 2024 г., вкл. и след полагане на входен изпит, тест или събеседване за определени специалности, посочени ТУК;
 • Мястото на кандидатите, на които им предстои завършване на висше образование през текущата 2024 г. ще се пази до 30 септември 2024 г. вкл. Тези кандидати следва да се запишат в предпочетената магистърска програма в периода от 27 до 30 септември 2024 г., вкл. и след полагане на входен изпит, тест или събеседване за определени специалности, посочени в ТУК.

vnimanieАко до посочените крайни срокове кандидатът не се запише, защото не отговаря на условията за прием в магистърски програми (успех от диплома за завършена степен на висше образование, не по-малък от "добър") или на изискванията за прием в определени специалности, или защото е променил желанието си, мястото му се обявява за свободно, а внесената такса не се възстановява.

Запазването на място ще продължи до 31 май 2024 г. Информацията за оставащите свободни места се обновява периодично.

Обявените бройки за запазване на място са само част от капацитета на Университета за прием на студенти за учебната 2024–2025 г.

За повече информация можете да се обадите и на телефон 062/618 204 или на моб. +359 882 351 369.

 

Великотърновски университет - Лого 3

Ако имате допълнителни въпроси, се свържете с нас:

ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" - Дирекция "Магистърски програми"

тел.: (062) 618 204

GSM: 0882 351 369

email: magistar@ts.uni-vt.bg

Можете да се свържете с нас и чрез формата за контакт

СВОБОДНИ МЕСТА СЛЕД ВТОРО (ПОСЛЕДНО) КЛАСИРАНЕ