Акция „Рано рани“

Акция

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ съобщава, че от
1 декември 2023 г. (9:00 часа)

предлага на своите кандидат-студенти следните възможности:

 1. Запазване на място в една предпочитана специалност от списъка (вж. ТУК) с гаранции от университета за по-късно записване.
 2. Избор на специалност и форма на обучение (редовна, задочна) от списъка (вж. ТУК) и записване в първи курс за учебната 2024-2025 г.

Запазването на място в една предпочитана специалност става с електронно подаване на заявление на https://zm.uni-vt.bg и внасяне на такса за обработка на документите от 100 лв. От запазването на място могат да се възползват всички кандидати, на които им предстои завършване на средното образование през 2024 г. или които са завършили средно образование преди 2008 г. и към момента на запазване на мястото не са положили успешно необходимия кандидатстудентски изпит.

Университетът дава гаранции, че мястото на кандидата ще се пази до 3 юли 2024 г. вкл. Ако до тази дата кандидатът не се запише, защото не отговаря на условията за приемане в съответната специалност или защото е променил желанието си, мястото му се обявява за свободно, а внесената такса от 100 лв. не се възстановява.

Уважаеми кандидат-студенти, за Ваше улеснение запазването на място по акцията "Рано рани" ще става само ОНЛАЙН.

За подаването на заявление за запазване на място по акцията е необходимо да:

  1. Направете регистрация чрез валидни лични данни и валиден адрес на електронната Ви поща на https://zm.uni-vt.bg.
  2. Потвърдете регистрацията с получения код за достъп в електронната Ви поща (ако не сте получили такъв, моля, проверете и в СПАМ). При възникнали проблеми се обадете на тел. 062 / 618 206 или 0879 392 839.
  3. Изберете желаната от Вас специалност в форма на обучение от приложения списък. Имате възможност само на ЕДНО ЖЕЛАНИЕ.
  4. Направете плащане на таксата по банков път и прикачете копие на платежното нареждане във формат PNG или JPG в рамките на един работен ден (ще бъдат изписани банковата сметка и размерът на таксата).
  5. Ще получите потвърждение за запазеното място по акция „Рано рани“ в електронната система https://zm.uni-vt.bg.

От втората възможност могат да се възползват всички кандидати, които имат диплома за средно образование, издадена от 2008 г., или които са положили успешно кандидатстудентски изпит през 2024 г., валиден за специалността, и отговарят на условията за прием. За графика на кандидатстудентските изпити (вж. ТУК).

Кандидатите могат да се запишат в Бюрото за кандидатстудентска информация, реклама и прием в ректората на университета всеки работен ден от 9:00 до 15:00 ч. При записване се представят документите, посочени ТУК, и се внасят съответните такси.

Записванията и запазването на място ще продължат до попълване на обявените места. Информацията за оставащите свободни места автоматично се обновява на сайта на университета www.uni-vt.bg и на сайта на кандидатстудентското бюро www.priemunivt.bg.

Обявените бройки за ранно записване или запазване на място са само част от капацитета на университета за прием на студенти за учебната 2024-2025 г. 

За допълнителна информация се свържете с нас по телефон
+359 62 618 206 и 0879 392 839 
или по e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Великотърновски университет - Лого 3

Акция Рано рани. Стани Магистър