Акция „Рано рани“

Акция

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ съобщава, че от 1 декември 2022 г. (09:00 часа) предлага на своите кандидат-студенти следните възможности:

 1. Запазване на място в една предпочитана специалност от списъка (вж. ТУК) с гаранции от университета за по-късно записване.
 2. Избор на специалност и форма на обучение (редовна, задочна) от списъка (вж. ТУК) и записване в първи курс за учебната 2023-2024 г.

Запазването на място в една предпочитана специалност става с електронно подаване на заявление на https://zm.uni-vt.bg и внасяне на такса за обработка на документите от 60,00 лв. От запазването на място могат да се възползват всички кандидати, на които им предстои завършване на средното образование през 2023 г. или които са завършили средно образование преди 2008 г. и към момента на запазване на мястото не са положили успешно необходимия кандидатстудентски изпит.

Университетът дава гаранции, че мястото на кандидата ще се пази до 28 юни 2023 г. вкл. Ако до тази дата кандидатът не се запише, защото не отговаря на условията за приемане в съответната специалност или защото е променил желанието си, мястото му се обявява за свободно, а внесената такса от 60,00 лв. не се възстановява.

Уважаеми кандидат-студенти, за Ваше улеснение запазването на място по акцията "Рано рани" ще става само ЕЛЕКТРОННО.

За подаването на заявление за запазване на място по акцията е необходимо да:

  1. Направете регистрация чрез валидни лични данни и валиден адрес на електронната Ви поща на https://zm.uni-vt.bg.
  2. Потвърдете регистрацията с получения код за достъп в електронната Ви поща (ако не сте получили такъв, моля, проверете и в СПАМ). При възникнали проблеми се обадете на тел. 062 / 618 206.
  3. Изберете желаната от Вас специалност в съответната форма на обучение и вида на таксата от приложения списък. Имате възможност само на ЕДНО ЖЕЛАНИЕ.
  4. Направете плащане на таксата по банков път и прикачете копие на платежното нареждане във формат PNG или JPG в рамките на един работен ден.

   Таксата се заплаща:
   Банкова сметка (IBAN): BG47 UNCR 7000 3124 8596 56
   BIC на банката: UNCRBGSF
   Титуляр на сметката: ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”

Ще получите потвърждение за запазеното място по акция „Рано рани“ в електронната система https://zm.uni-vt.bg, където е Вашата регистрация.

От втората възможност могат да се възползват всички кандидати, които имат диплома за средно образование, издадена от 2008 г. насам, или които са положили успешно кандидатстудентски изпит през 2023 г., валиден за специалността, и отговарят на условията за прием. За графика на кандидатстудентските изпити (вж. ТУК).

Кандидатите се записват в Кандидатстудентското бюро в Ректората на университета, което работи всеки работен ден от 9:00 до 15:00 ч. При записване се внасят съответните такси за обработка на документите, такса за обучение и се представят следните документи за записване (вж. ТУК).

Записванията и запазването на място ще продължат до попълване на обявените места. Всеки ден информацията за оставащите свободни места ще се обновява на сайта на университета www.uni-vt.bg и на Кандидатстудентското бюро www.priemunivt.bg.

Обявените бройки за ранно записване или запазване на място са само част от капацитета на университета за прием на студенти за учебната 2023-2024 г. 

За допълнителна информация се свържете с нас по телефон +359 62 618 206. или по e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Великотърновски университет - Лого 3